NAJAVLJUJEMO!

USKORO! / 10. po redu
Gospodarski forum Žepče!

19. listopad/oktobar

Uskoro 10. Gospodarski forum općine Žepče

29 Septembra, 2023 by RAZ Administracija0
Najava-GF-2023-1200x454.png

Razvojna agencija Žepče organizira 10. Gospodarski forum općine Žepče u partnerstvu sa Općinom Žepče, Ministarstvom privrede Zeničko-dobojskog kantona, i  projektom USAID Diaspora, a posvećen je temi ”Međunarodni izvori financiranja-prilike za MSP sektor u Bosni i Hercegovini”.

Cilj konferencije je da se poveća postotak sudjelovanja predstavnika privatnog sektora u projektima međunarodnih organizacija u BiH,  i postotak odobrenih i financiranih projekata malih  i srednjih poduzeća iz međunarodnih fondova. Također,  da javni sektor prepozna svoju ulogu u kreiranju i realizaciji  inicijativa usmjerenih na poboljšanje poslovnog okruženja za rast i razvoj MSP-a u BiH, kroz oblast međunarodne suradnje i veću dostupnosti međunarodnih financijskih sredstava za MSP sektor u BiH, i gospodarstvo u cjelini.

Sudionici konferencije će razgovarati  u okviru tri panel diskusije: 1. „Kako grant sredstva potiču poslovni razvoj?“ i  2. „ Ekonomska suradnja s dijasporom – prilika za razvoj“ i 3. „BiH na putu u EU-Izazovi i prilike kroz međunarodnu suradnju i projekte“.  U prezentacijskom dijelu konferencije, predstavit  će se kompanije čiji su projekti dobili financijsku podršku od međunarodnih donatora. Jedan od važnih fokusa Foruma bit će potencijal koji dijaspora može donijeti za ekonomski razvoj općine i šireg područja, ali prvenstveno kroz jačanje veza sa lokalnim gospodarstvenicima i start-up firmama koje se formiraju uz suradnju sa dijasporom. Forum će uključivati B2B poslovne susrete, gdje će kompanije iz regije imati priliku da se upuste u direktne pregovore o mogućim partnerstvima i zajedničkim projektima.

10. Gospodarski forum održat će se 19.10.2023. godine ( četvrtak) u općini Žepče.